Ягодова торта с кокос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 ч.ч. безглутенови овесени ядки
1/2 ч.ч. кокосови стръготини
4 с.л. кокосово масло, разтопено
4 с.л. кокосов нектар
500 г. ягоди
1/2 ч.л. агар агар на прах
1 ч.л. лимонов сок

Алергени

Ягоди

Няма как да е по-лятно от това да имаш ягодова торта с кокос на масата. Тя е толкова лека и свежа. Приготвя се изключително лесно, здравословна е и е подходяща за деца. Чудесна е за десерт, следобедно хапване, а дори и зa началото на деня.

Как да приготвим

1

В блендер смелете овесените ядки и кокосовите стърготини до получаване на брашно. Добавете кокосовото масло и кокосовия нектар и разбъркайте добре. Изсипете сместа в малка форма за торта, покрита с хартия за печене и натиснете с пръсти, за да получи равен блат.

2

Блендирайте почистените ягоди до гладка смес. Прибавете агар агар и лимоновия сок и отново разбийте за кратко. Сложете ягодовата смес на котлона и разбърквайте, докато заври. Щом заври, махнете от котлона. Изсипете получената смес върху блата. 

3

Приберете тортата във фризера, за да стегне ягодовият слой. 

Още рецепти за торти

Още рецепти с кокос