Шоколадови бисквити с овесени ядки и черен шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

120 г. масло, много меко, размекнато на стайна температура
60 г. захар мусковадо
1 ч.л. ванилов екстракт
1 щипка сол
1 яйце
3 с.л. прясно мляко
170 г. пълнозърнесто брашно
100 г. фини овесени ядки
1 ч.л. бакпулвер
20 г. какао на прах, неподсладено
40 г. черен шоколад (поне 70% съдържание на какао), нарязан 

Алергени

Масло
Яйца
Прясно мляко
Брашно
Шоколад

Тези шоколадови бисквити са меки и сочни, не са много сладки и децата ги обичат много. От овесените ядки имат лека и приятна дъвчаща текстура.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа разбийте с миксер маслото, захарта, солта и ваниловия екстракт, докато се получи еднородна кремообразна смес. 

3

Добавете яйцето и млякото и отново разбъркайте.

4

Над тази смес пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете овесените ядки и нарязания шоколад и смесете добре.

5

С помощта на 2 чаени лъжички направете купчинки от сместа. Не е нужно да ги оформяте, оставете ги рошави.

6

Печете бисквитите 15 минути.

7

Извадете от фурната и оставете да се охладят за кратко. След това прехвърлете върху решетка, за да изстинат. 

Всички коментари

Общо коментари: 2
Стефка Нягалова
Благодаря за рецептата! Получиха се страхотни бисквити!
Здравословно в кухнята с Тони
И аз Ви благодаря!