Шоколадов мус

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 жълтъка, разбъркани леко
150 мл. гъсто кисело мляко - овче
30 г. какаова маса
щипка сол
3-4 с.л. мед

Алергени

Яйца
Мед
Какаова маса
Кисело мляко

Шоколадовият мус е мой любим десерт, защото има шоколад, и то такъв без грам захар, защото се приготвя за минути и защото е идеален за десерт, споделен с любимия човек. Сервирайте го добре охладен, украсен с малини, боровинки, клонки мента или розмарин. 

Как да приготвим

1

Разтопете какаовата маса на водна баня на ниска температура.

2

Без да махате от котлона, постепенно добавайте към разтопената какаова маса жълтъците и млякото. Разбърквайте непрекъсното, за да се поемат съставките, докато се достигне консистенция на мус. 

3

Сложете щипка сол и махнете от котлона.

4

Щом изстине, добавете меда и разбъркайте. 

5

Прехвърлете в чашки или купички и приберете в хладилника за няколко часа.