Пълнозърнести мъфини с касис

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

260 г. пълнозърнесто брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
125 г. касис, измит и почистен от дръжките
120 г. захар мусковадо
2 яйца
260 г. прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
100 г. масло, разтопено и добре изстинало

Алергени

Брашно
Яйца
Прясно мляко
Масло

Тези мъфини са най-вкусни, щом изстинат добре. От касиса има леко кисел вкус, който приятно се съчетава със сладостта на тестото. Ако искате да подсилите сладостта, може да добавите парченца шоколад или кафява захар на дъното на формичките. 

Как да приготвим

1

Разтопете маслото и го оставете да изстине добре. Иначе ще се получат бучки в тестото.

2

Загрейте фурната на 180 градуса. Поставете хартиени формички във всяко гнездо от тавата за мъфини.

3

В купа пресейте брашното с бакпулвера и солта.

4

В друга купа разбъркайте добре захарта, яйцето и млякото. Добавете и маслото и рабъркайте.

5

Добавете течните продукти към брашното и разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес.

6

Напълнете 2/3 от формичките със сместа. 

7

Печете мъфините 20 минути или докато се пукнат отгоре и добият загар.

8

Оставете мъфините да изстинат малко в тавата, след това ги извадете и поставете върху решетка, за да изстинат равномерно.

9

 По желание поръсете с пудра захар.