Пудинг със сладки картофи

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 голям сладък картоф (около 450 г.), обелен и нарязан на кубчета
220 г. масло, меко на стайна температура
 
400 г. кокосова захар
4 яйца
225 г. пълнозърнесто брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. бахар
1 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
1 щипка сол
180 мл. мляко

Алергени

Масло
Яйца
Брашно
Прясно мляко

В Луизиана наричат сладките картофи yams. Често ги приготвят с масло и кафява захар. Така се подчертава техния страхотен вкус. Този пудинг със сладки картофи е изключително характерен за кухнята в Ню Орлеанс.

Как да приготвим

1

Загрейте в тенджера вода и сложете сладкия картоф да се вари за 20 минути, докато омекне. След това отцедете водата и оставете капака на тенджерата отворен, за да се изпари влагата от картофа.

2

Загрейте фурната на 190 градуса и леко намажете с масло дъното и стените на форма за печене.

3

Разбийте с миксер маслото, докато стане леко и пухкаво. Добавете кокосовата захар и продължете да разбивате. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате, докато всяко се поеме от сместа.

4

Пресейте половината от сухите съставки и добавете към сместа. Разбийте добре. Добавете половината мляко и отново повторете процедурата със сухите съставки и млякото. При всяко добавяне на съставки, разбивайте добре. Намачкайте сладките картофи на пюре и ги добавете към сместа.

5

Печете 50 минути или докато повърхността на пудинга е твърда при допир. Оставете да изстине леко преди да сервирате.

Други рецепти със сладки картофи