• Начало
  • Десерти
  • Печени круши с кардамон, шоколадов мус и филирани бадеми

Печени круши с кардамон, шоколадов мус и филирани бадеми

  • 30 мин. плюс време за охлаждане
  • 4
  • Обикновена
  • 180°C
  • 0 kоментара
  • Българска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За печените круши:
4 круши, разполовени на две
1/2 ч.л. кардамон на прах
1-2 с.л. кокосово масло
2 с.л. мед, течен
За шоколадовия мус:
80 г. черен шоколад
80 мл. кокосова сметана
филирани бадеми, за декорация

Печени круши с кардамон, шоколадов мус и филирани бадеми е лесен и бърз десерт. Сглобява се и се поднася за 1 минута, но същевременно е много елегантен и достоен за празнична трапеза. 

Ако нямате време за шоколадов мус, може да сервирате и без него. Крушите с меда и кардамона са достатъчно ароматни и вкусни. Ако все пак искате още сладост, може просто да залеете крушите с разтопен шоколад. 

Как да приготвим

1

Почистете и разрежете крушите по средата. Подредете ги в тавичка. С четка леко намажете отгоре всяка половинка с малко кокосово масло. Поръсете с кардамон на прах.

2

Сложете крушите във фурната и печете на 180 градуса, докато омекнат добре, за около 20-25 минути.

3

Щом се изпекат крушите, извадете от фурната и намажете с малко мед отгоре.

4

За шоколадовия ганаш, затоплете в малка тенджерка кокосовата сметана. Не е нужно да завира, само леко да се затопли. Сложете вътре шоколада и разбъркайте, докато се разтопи напълно. Оставете да изстине и приберете в хладилник, за да стегне. 

5

С миксер разбийте шоколадовата смес, докато добие консистенция на мус. Сложете 1-2 с.л. от муса върху печените круши. Отгоре поръсете с филирани бадеми.

Още рецепти с круши