Меденки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
2/3 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакетче бакпулвер
4 ч.ч. брашно
шипков мармалад за слепване

Алергени

Яйца
Мед
Брашно

Ароматът на канела и мед от прясно изпечените меденки е просто вълшебен. Обичам тяхната мека и дъвчаща текстура. Обичам и вкуса, останал от детството ми, на шипков мармалад. Затова ги слепвам точно с такъв. Така остават меки и сочни.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

Пресейте брашното и добавете всички сухи съставки - содата, бакпулвера и канелата. Разбъркайте.

3

След това добавете яйцата, захарта, олиото и меда. Трябва да се получи средно меко тесто, при необходимост добавете още брашно.

4

Оформете малки топчета с влажни ръце и ги подредете в тава с хартия за печене. Оставете достатъчно място между отделните топчета, тъй като увеличават обема си доста.

5

Печете около 5-6 минути. Доста бързо се приготвят, внимайте да не загорят.

6

След като ги извадите от фурната и са още топли, ги слепете с шипков мармалад.

7

Съхранявайте в затворен съд, за да останат меки.

Други рецепти за бисквити

Рецепти подходящи за закуска

Още рецепти с мед