Здравословни таханови блокчета с чиа и черен шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г. лешников тахан /бадемов, от кашу/
4 с.л. кокосово масло
6 с.л. мед
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. какао, неподсладено
10 с.л. фини овесени ядки, без глутен
2 с.л. чиа семена
За глазурата:
100 г. черен шоколад
1 с.л. кокосово масло
морска сол за поръсване

Алергени

Лешников тахан
Мед
Шоколад

Тези таханови блокчета са едни от най-вкусните, които съм опитвала. Сладки, даващи енергия, но и здравословни. Те не съдържат брашно, нито захар. Могат да се приготвят с различни видове тахан, но най-балансиран и добър вкус се получава с лешниковия тахан, който си пасва идеално с шоколадовата глазура.

Как да приготвим

1

В малка тенджерка смесете лешниковия тахан, кокосовото масло, меда и ваниловия есктракт. Загрейте на котлона за около 1-2 минути, докато всичко се разтопи и смеси добре.

2

Махнете от котлона и добавете какаото, овесените ядки и чиа семената. Разбъркайте добре. 

3

Прехвърлете сместа в малка правоъгълна тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Помогнете си с ръце, за да изравните сместа. 

4

Разтопете шоколада на водна баня. Добавете кокосовото масло и разбъркайте. Разпределете шоколада равномерно в тавичката. Поръсете с морска сол. 

5

Замразете за 1 час. Оставете да отпусне за кратко извън хладилника преди да консумирате.

Още рецепти с тахан

Десерти с черен шоколад

Рецепти с мед