Бисквитки с пукан ориз (без глутен)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. меко масло
80 г. кокосова захар
2 с.л. кленов сироп
170 г. безглутеново брашно
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
40 г. пукан ориз
1 пакетче шоколадов чипс

Алергени

Масло

Тези маслени бисквити са изключително вкусни. Те са хрупкави, с приятен аромат от кленовия сироп и леко дъвчащи от пукания ориз в тях. Приготвят се за кратко време и са страхотно допълнение към чая или кафето. Ако нямате или не ползвате безглутенови брашна, може да замените с обикновено.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 160 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В голяма купа разбийте маслото със захарта и кленовия сироп. Добавете брашното, бакпулвера и солта и разбъркайте отново. Прибавете пукания ориз и шоколадовия чипс и пак разбъркайте. Оставете малко шоколадов чипс за украса.

3

Оформете с ръце малки топчета и ги подредете в тавата на разстояние едно от друго. Леко ги натиснете отгоре. Ще получите около 12 броя. Украсете всяко топче с шоколадов чипс.

4

Печете 15 минути. Оставете за минута в тавата да изстинат и прехвърлете върху решетка. 

5