Бисквити със смокинов пълнеж

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За бисквитите:
130 г. овесено брашно, без глутен
70 г. брашно от кафяв ориз
2 с.л. тапиока
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. смляно ленено семе
90 г. ябълково пюре
85 г. кокосова захар
75 г. кокосово масло, разтопено
За смокиновия пълнеж:
2 ч.ч. сушени смокини, без твърдите дръжки 
2 с.л. кокосова захар
1/4 ч.ч. ябълково пюре
1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. лимонов сок
Основни неща

Невероятни бисквити. Веднага щом направихме у дома първата порция, на следващия ден последва втора.

Бисквитките остават леко меки и сочни. А пълнежът ги превръща в любимо лакомство.

Смокините са чудесна храна за мозъка и чревния тракт. Пулпата и фибрите на смокините масажират храносмилателната лигавица и изграждат храносмилателната имунна система. 

Съставки

Как да приготвим

1

За да направите смокиновия пълнеж, сложете сушените смокини, кокосовата захар, ябълковото пюре, лимоновия сок и водата в тенджерка на котлона. Оставете да заври и разбъркайте. След 5-6 минути течността трябва да се е изпарила. Махнете от котлона. Прехвърлете сместа в кухненски робот и разбийте до гъста, еднородна смес.

2

За да направите тестото, смесете в голям купа смляното ленено семе с ябълковото пюре, кокосовата захар и кокосовото масло. Разбъркайте добре, докато всичко се смеси. Добавете овесеното брашно, брашното от кафяв ориз, тапиоката и бакпулвера. Разбъркайте до гладко меко тесто. Приберет във фризера да стегне за 15-20 минути.

3

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

4

Извадете охладеното тесто и го разточете между два листа хартия за печене на голям правоъгълник. Поставете от смокиновия пълнеж по дължината на тестото. С долния лист хартия за печене си помогнете да навиете тестото на руло. Заедно с хартията приберете отново във фризера да стегне за още 10 минути. След това лесно с нож разрежете на малки колелца. Подредете в тавата. 

5

С останалото тесто процедирайте по същия начин. 

6

Печете бисквитите 10-12 минути.

Още рецепти със смокини

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече