Бисквити с тиква и черен шоколад

  • 30 мин. плюс 30 мин. за охлаждане
  • 15
  • Обикновена
  • 180°C
  • 0 kоментара
  • Американска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. бадемово брашно
80 г. бяло безглутеново брашно
30 г. кокосово брашно
1 ч.л.  бакпулвер
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. бахар на прах
1 яйце
80 мл. кокосово масло, разтопено
100 мл. кленов сироп
5 с.л. пюре от тиква (сварете и намачкайте тиквата)
шоколадови калети (черен шоколад поне 70%)

Алергени

Бадемово брашно
Яйца

Тиквата ми е любим зеленчук, защото е много полезна, приготвя се бързо и е чудесна за супи, печени ястия с месо и разбира се за десерти. Първото, което ми дойде на ум беше да направя бисквити с тиква и черен шоколад. Честно казано тази комбинация ми харесва повече от тиква с мед и орехи. А и децата с удоволствие хапват тези оранжеви бисквитки. Макар да не са класически коледни сладки, могат да присъстват на трепезата ни по време на празниците. 

Как да приготвим

1

В купа смесете брашната и подправките.

2

В отделна купа смесете кокосовото масло, кленовия сироп и яйцето. Добавете пюрето от тиква и разбъркайте добре. Сложете шоколадовите калети (или натрошен черен шоколад с високо съдържание на какао).

3

Прибавете сухите съставки към течните. Ще получите лепкаво тесто. Приберете в хладилника за 30 минути, за да стегне.

4

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.

5

С лъжица загребвайте от тестото и поставете в тавата с малко разстояние между бисквитите. По желание може да украсите с още шоколад отгоре.

6

Печете 12-15 минути. Извадете от фурната и прехвърлете върху решетка, за да изстинат. 

Още рецепти за бисквити