Бисквити с бадеми, корнфлейкс и черен шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

300 г. пълнозърнесто брашно от лимец
100 г. бадемово брашно или смлени бадеми
1 ч.ч. корнфлейкс, леко натрошен на ръце
1 щипка сол
150 мл. кокосово масло, без аромат, разтопено
120 мл. сироп от агаве
1 ч.л. ванилов екстракт
60 г. черен шоколад
1 ч.л. кокосово масло, разтопено

Алергени

Брашно от лимец
Черен шоколад

Вкъщи бисквитите са на почит. Децата винаги участват в тяхното приготвяне. Ето и една от нашите любими рецепти за хрупкави шоколадови-лимецови бисквити. Една приятна комбинация, която трябва да се опита веднага. Те са с ниско съдържание на глутен, заради лимецовото брашно, без захар и без млечни продукти. Чудесно сладко изкушение са за малки и големи.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете добре брашното, бадемите, корнфлейкса и малко сол. Добавете кокосовото масло, сиропа от агаве и ваниловия екстракт. Разбъркайте до получаване на лепкаво меко тесто.

3

С помощта на лъжица оформете бисквитите и подредете в тавата с малко разстояние между тях. 

4

Печете 15-18 минути или до получаване на лек загар. 

5

Извадете от фурната и оставете да изстинат. 

6

През това време разтопете на водна баня шоколада. Добавете малко кокосово масло и разбъркайте. 

7

Потопете вилица в разтопения шоколад и разпръскайте произволно върху бисквитите. Оставете настрани, докато леко стегне шоколадът отгоре. 

Рецепти с лимецово брашно

Още рецепти със сироп от агаве

Други наши рецепти със черен шоколад