Бисквити с авокадо и шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 авокадо, добре узряло
120 мл. бадемов тахан
50 мл. кленов сироп
1 яйце
5 с.л. какао на прах
1 ч.л. ванилов екстракт
40 г. начупен черен шоколад или шоколадови калети от черен шоколад

Алергени

Бадемов тахан
Яйца
Шоколад

Това е рецепта за шоколадови бисквитки, сочни и меки, като брауни, сладки и здравословни. Децата ги харесват много и дори не разбират за скритото вътре авокадо. Не съдържат глутен, нито рафинирана бяла захар, а само полезни мазнини от авокадото и бадемовия тахан. Разбира се, може да замените тахана с какъвто предпочитате - фъстъчено масло, лешников тахан или тахан от кашу. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене. Намажете отгоре хартията с малко кокосово масло, за да не залепнат бисквитите. 

2

Намачкайте добре авокадото, така че да няма бучки. Ако имате блендер, използвайте него. 

3

Добавете всички останали съставки, без шоколадa, и разбъркайте добре с миксер или блендер.

4

Накрая добавете и натрошения шоколад и с шпатула разбъркайте.

5

С помощта на лъжица, потопена в топла вода, оформете бисквитите. Леко загладете отгоре и поръсете с още шоколадови калети отгоре, ако желаете.

6

Печете около 12 минути. Оставете да изстинат за кратко и прехвърлете върху решетка. 

Още рецепти за шоколадови бисквити

Още рецепти с авокадо

Още рецепти с бадемов тахан