Бадемово-лимецови бисквити с черен шоколад

  • 35 мин. и 30 мин. за стягане на тестото
  • 16
  • Лесна
  • 180°C
  • 2 kоментара
  • Българска кухня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. бадемово брашно
100 г. брашно от лимец
80 г. фини овесени ядки
2 с.л. ленено семе, счукано
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. кокосова захар
100 мл. кокосово масло, разтопено
1 ч.л. ванилов екстракт 
120 мл. бадемово мляко
50 г. черен шоколад, нарязан или шоколадови капки

Алергени

Брашно от лимец
Черен шоколад

Тези бисквити са с приятен бадемов вкус, леко дъвчащи, но и леко хрупкави. Те са здравословен вариант, когато ни се хапва нещо сладко вкъщи. Не съдържат животински продукти и лесно могат да се адаптират и като безглутенови бисквити

Как да приготвим

1

В голяма купа смесете двата вида брашно, овесените ядки, лененото семе, бакпулвера и кокосовата захар. Разбъркайте добре. 

2

После добавете кокосовото масло, ваниловия екстракт и бадемовото мляко. Отново разбъркайте, докато се поемат течните съставки от сухите. Накрая прибавете и шоколада и разбъркайте. 

3

Оставете сместа в хладилник за 30 мин., докато стегне. 

4

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

5

Извадете сместа от хладилника и с две ръце, леко влажни, оформете топчета. Поставете в тавата и леко притиснете отгоре. Получават се 16 броя бисквити.

6

Печете 25 минути или докато получат загар отгоре. Оставете да изстинат леко. 

7

Бисквитите са най-вкусни още леко топли, така че консумирайте веднага.

Още рецепти с бадеми

Рецепти за бисквити

Всички коментари

Общо коментари: 2
Паолина
Невероятно вкусни бисквити. Вече ги правих няколко пъти.😊
Здравословно в кухнята с Тони
Много благодаря, Паолина. Радвам се, че са Ви харесали!