Бадемови мъфини

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

125 г. овесено брашно, без глутен
125 г. бадемово брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
100 г. кокосова захар
60 г. бадемов тахан
200 мл. бадемово или овесено мляко
черен шоколад с кокосова захар, по желание

Вкусни мъфини с деликатен аромат на ядки. Не съдържат глутен, бяла рафинирана захар, животински продукти и рафинирани масла. Ако желаете да са още по-здравословни, пропуснете шоколадовите капки. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе форма за мъфини и хартиени формички.

2

В купа смесете двата вида брашно със содата и бакпулвера. Добавете кокосовата захар, бадемовия тахан и бадемовото мляко. Разбъркайте добре. По желание, сложете и парченца черен шоколад с кокосова захар. Разбъркайте.

3

Разпределете сместа във формичките за мъфини. Аз получих 8 броя. 

4

Печете във фурната за 20-25 минути. Извадете и оставете да изстинат добре преди да сервирате. 

Още рецепти за мъфини