Крекери с лютеница

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г. брашно от овес, касава или лимец (ако не държите да е без глутен)
1 ч.л. морска сол
50 мл. зехтин
70 мл. пречистена вода
1 с.л. лютеница
1 ч.л. чесън на прах
Основни неща

Направих тези крекери с лютеница специално за децата, но си признавам, че изядох половината сама. Толкова са вкусни. Понеже много обичаме лютеница, особено домашна, ми хрумна, че мога да я добавя към крекерите. И да, получиха се още по-добре. 

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете брашното със зехтина, водата, солта и чесъна на прах. Добавете и лютеницата. Разбъркайте добре, докато всичко се събере в една топка.

3

Разточете тестото с дебелина около 0,5 см. и разрежете в желаните от вас форми. Съберете остатъците, отново разточете и нарежете.

4

Подредете крекерите в тавата и печете 10 минути.

Още рецепти за крекери

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече