Съставки
- 
                                        1 ч.ч. бяло безглутеново брашно (ако предпочитате с глутен, може да използвате обикновено пшенично брашно или пълнозърнесто)
 - 
                                        1 1/2 ч.л. бакпулвер
 - 
                                        1 щипка сол
 - 
                                        1 ч.ч. кисело мляко
 - 
                                        1 яйце, разбито или масло за намазване, разтопено
 - 
                                        маково или сусамово семе за поръсване
 
Как да приготвим
| 
                                                 1 
                                                     | 
                                            |
| 
                                                 2 
                                                     | 
                                            
                                                 В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавете киселото мляко и с шпатула разбъркайте добре. Ще има малки бучки в тестото.  | 
                                        
| 
                                                 3 
                                                     | 
                                            
                                                 Сипете брашно върху работната си повърхност и омесете тестото няколко пъти, около 20 премятания.  | 
                                        
| 
                                                 4 
                                                     | 
                                            
                                                 Разделете тестото на 6 топки. Поставете в тавата. С пръст направете дупка по средата и леко завъртете.  | 
                                        
| 
                                                 5 
                                                     | 
                                            
                                                 Намажете бейгълите с разбитото яйце или разтопеното масло и поръсете с маково семе.  | 
                                        
| 
                                                 6 
                                                     | 
                                            
                                                 Печете 25 минути или докато получат загар по краищата.  | 
                                        
| 
                                                 7 
                                                     | 
                                            
                                                 Оставете да изстинат няколко минути, но не твърде много.  | 
                                        
| 
                                                 8 
                                                     | 
                                            
                                                 Яжте ги докато са още топли, като ги разрежете през средата и приготвите вкусни сандвичи.  | 
                                        
            
                    
                                
                                                                
                                
                                
                                
                                
                                
Всички коментари
Kоментар