Съставки
-
250 г. макарони от нахут
-
1 краставица, нарязана на кубчета
-
250 г. чери домати, нарязани на четвъртинки
-
1 глава червен лук, нарязан на ситно
-
1 консерва артишок, без мазнина, нарязан на парчета*
-
1/2 ч.ч. сварен нахут, добре отцеден
-
1 авокадо, нарязано на кубчета
-
прясна рукола
-
2-3 с.л. босилково песто
-
За пестото:
-
2 ч.ч. пресен босилек
-
2-3 скилидки чесън
-
1/2 ч.ч. кашу или орехи
-
сокът на 1/2 лимон
Как да приготвим
1
|
Сварете макароните съгласно инструкциите. |
2
|
Измийте и нарежете всички зеленчуци. |
3
|
Пригответе пестото като разбиете в блендер всички съставки. Добавете вода, но много малко в началото, само 1 с.л. Ако има нужда, после прибавете още. |
4
|
В голям съд смесете макароните, зеленчуците и пестото. Разбъркайте внимателно. Сервирайте като поръсите отгоре с рукола. |
5
|
* Ако артишокът съдържа лимонена киселина, накиснете го във вода за 20 минути и после изплакнете. |
Kоментар