Печени камби

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 кг. камби, почистени от дръжките и семките
морска сол
мед
1 лимон
зехтин
скилидки чесън
Основни неща

Аз никак не обичам туршии, които са много солени и много кисели. Не употребявам и оцет, тъй като той е изключително киселинен и създава киселинна среда в организма ни, която е причина за редица здравословни проблеми. Затова винаги замествам с лимонов сок, който за разлика от оцета, е силно алкална храна, създава алкална среда в организма ни и подпомага прочистване му.

Затова, тези печени камби, направени по моя начин, с лимонов сок и мед, са неудържимо вкусни. Вместо мед, може да сложите кленов сироп или малко кокосова захар.

Съставки

Как да приготвим

1

Подредете почистените камби в голяма тава. Във всяка камба поставете по 1/8 ч.л. морска сол, 1/3 ч.л. мед, 1 ч.л. сок от лимон, 1/3 ч.л. зехтин и 1 скилидка чесън.

2

Сложете тавата с камбите във фурната на 180 градуса за 15-20 минути, само докато камбите започнат да омекват. Не трябва да се запичат и почерняват. 

3

Щом извадите тавата от фурната, поставете камбите, още горещи в чисти буркани. Затворете с капачка и оставете да изстинат. Горещият въздух ще вакуумира буркана. Не е нужно да ги обръщате.

4

От 2 кг. камби получих 2 големи буркана с готовите камби. Така че, вие изберете нужното количество за вас.

5

Съхранявайте на хладно.

Всички коментари

Общо коментари: 1
МАРИЯ
КАКВО ЗНАЧИ ГОЛЕМИ БУРКАНА???

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече