Съставки
-
Лютеница:
-
20 печени червени чушки, обелени и нарязани на ситно
-
2 печени патладжани, обелени и нарязани на ситно
-
10 червени домати, настъргани
-
2 моркова, обелени и нарязани на ситно
-
2 глави лук, нарязани на ситно
-
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
1 ч.л. кимион
-
1 ч.л. сол
-
1/2 ч.л. черен пипер (по желание)
-
Малиджано:
-
20 печени зелени чушки, обелени и нарязани на ситно
-
3 печени патладжани, обелени и нарязани на ситно
-
4 скилидки чесън, пресовани
-
2 ч.л. горчица на прах
-
1 ч.л. сол
Как да приготвим
1
|
За направата на лютеницата, сложете всички зеленчуци в тава и поставете във фурната. Печете на 180 градуса за около 1,5-2 часа. Покрийте отгоре тавата с хартия за печене, за да не загори. Извадете от фурната и подправете на вкус с морска сол, черен пипер и кимион. |
2
|
За направата на малиджано, смесете зелените чушки с патладжана, чесъна и горчицата на прах. Подправете с малко сол. Разбъркайте добре и прехвърлете в бурканчета. Ако желаете може да запечете за кратко, около 15 минути, сместа преди да я поставите в бурканчета, но не е задължително. |
Kоментар