Здравословни разядки - лютеница и малиджано (без мазнини)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

Лютеница:
20 печени червени чушки, обелени и нарязани на ситно
2 печени патладжани, обелени и нарязани на ситно
10 червени домати, настъргани
2 моркова, обелени и нарязани на ситно
2 глави лук, нарязани на ситно
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сол 
1/2 ч.л. черен пипер (по желание)
Малиджано:
20 печени зелени чушки, обелени и нарязани на ситно
3 печени патладжани, обелени и нарязани на ситно
4 скилидки чесън, пресовани
2 ч.л. горчица на прах
1 ч.л. сол
Основни неща

Разядки с печени чушки и патладжан у дома са нещо, което можем да ядем всеки ден, в комбинация с печени зеленчуци, картофи или просто като салата. 

Тази година ни останаха и зелени чушки, затова реших да приготвя с тях малиджано. 

След като мъжът ми старателно обра всичко останало по тавите, го попитах дали усеща липсата на мазнина. Отговорът беше категорично: Не!. Получиха се вкусни и питателни разядки без абсолютно никаква мазнина. Така де, вкусът идва от ароматните печени зеленчуци, запазили спомена от лятото.

Съставки

Как да приготвим

1

За направата на лютеницата, сложете всички зеленчуци в тава и поставете във фурната. Печете на 180 градуса за около 1,5-2 часа. Покрийте отгоре тавата с хартия за печене, за да не загори. Извадете от фурната и подправете на вкус с морска сол, черен пипер и кимион.

2

За направата на малиджано, смесете зелените чушки с патладжана, чесъна и горчицата на прах. Подправете с малко сол. Разбъркайте добре и прехвърлете в бурканчета. Ако желаете може да запечете за кратко, около 15 минути, сместа преди да я поставите в бурканчета, но не е задължително.

Още рецепти с патладжан

Още рецепти с печени чушки

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече