Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

кисело зеле - листата на 1 зелка
400 г. свинска кайма
200 г. бекон
1 ч.ч. ориз
2-3 скилидки чесън
мащерка
чубрица
черен пипер
червен пипер
олио
зелев сок 
вода

Сарми с кисело зеле

Една традиционна българска рецепта.

  • 50 мин.
  • 6
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

В загрят тиган с малко олио запържете ориза за около 5 минути. След това добавете каймата, бекона и чесъна и продължете с пърженето. 

2

Подправете с мащерка, чубрица, черен и червен пипер. Няма нужда да слагате сол, тъй като зелето е достатъчно солено. Даже ако е твърде солено, го измийте леко с вода.

3

Листата на киселото зеле се отделят внимателно и се отрязва кочана им. Във всяко листо се слага по 1-2 с.л. от плънката и се завиват сарми.

4

Дъното на дълбока тенджера се покрива със зелеви листа. Отгоре се подреждат сармите с загънатата част надолу. Заливат се с равни части зелев сок и вода, докато се покрият сармите. Върху тях поставете чиния и сложете на котлона. Щом течността заври, оставете да ври за около 30 мин.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече