Съставки
-
кисело зеле - листата на 1 зелка
-
400 г. свинска кайма
-
200 г. бекон
-
1 ч.ч. ориз
-
2-3 скилидки чесън
-
мащерка
-
чубрица
-
черен пипер
-
червен пипер
-
олио
-
зелев сок
-
вода
Как да приготвим
1
|
В загрят тиган с малко олио запържете ориза за около 5 минути. След това добавете каймата, бекона и чесъна и продължете с пърженето. |
2
|
Подправете с мащерка, чубрица, черен и червен пипер. Няма нужда да слагате сол, тъй като зелето е достатъчно солено. Даже ако е твърде солено, го измийте леко с вода. |
3
|
Листата на киселото зеле се отделят внимателно и се отрязва кочана им. Във всяко листо се слага по 1-2 с.л. от плънката и се завиват сарми. |
4
|
Дъното на дълбока тенджера се покрива със зелеви листа. Отгоре се подреждат сармите с загънатата част надолу. Заливат се с равни части зелев сок и вода, докато се покрият сармите. Върху тях поставете чиния и сложете на котлона. Щом течността заври, оставете да ври за около 30 мин. |
Kоментар