Съставки
- 
                                        За рулото:
 - 
                                        2,5 ч.ч сварена леща
 - 
                                        1 дафинов лист
 - 
                                        1 глава лук, нарязан на ситно
 - 
                                        1 морков, нарязан на ситно
 - 
                                        1 червена чушка, нарязана на ситно
 - 
                                        4 скилидки чесън
 - 
                                        400 г. гъби (печурки или друг вид)
 - 
                                        4 стръка наронена прясна мащерка
 - 
                                        1 ч.л. пушен червен пипер
 - 
                                        1 ч.л. риган
 - 
                                        морска сол
 - 
                                        2 с.л. доматено пюре
 - 
                                        1 ч.ч. безглутенови овесени ядки;
 - 
                                        За доматения сос:
 - 
                                        2 с.л. доматено пюре
 - 
                                        2 с.л. кленов сироп
 - 
                                        1 с.л. лимонов сок
 - 
                                        1 ч.л. чесън на прах
 - 
                                        1 ч.л. лук на прах
 - 
                                        морска сол
 
Как да приготвим
| 
                                                 1 
                                                     | 
                                            
                                                 Сварете в голяма тенджера лещата с 1 дафинов лист вътре, за да си пусне аромата.  | 
                                        
| 
                                                 2 
                                                     | 
                                            
                                                 В тиган сотирайте зеленчуците - лука, моркова, чушката и чесъна с малко вода. Добавете вода щом изври, за да не загорят.  | 
                                        
| 
                                                 3 
                                                     | 
                                            
                                                 След като поомекнат зеленчуците добавете подправките и нарязаните гъби и гответе още 5-7 минути. Накрая добавете доматеното пюре и сварената леща (без дафиновия лист) и разбъркайте. Ако нямате доматено пюре, сложете доматен сос, който оставете още малко на котлона, докато изври. Изключете котлона и добавете овесените ядки.  | 
                                        
| 
                                                 4 
                                                     | 
                                            
                                                 Разбъркайте леко и прехвърлете в кухненски робот. Разбийте до еднородна смес.  | 
                                        
| 
                                                 5 
                                                     | 
                                            
                                                 Прехвърлете сместа във формичка за печене на хляб и заравнете. Смесете всички съставки за доматения сос с малко вода и намажете отгоре рулото с четчица. Печете във фурната на 180 градуса за 40-45 минути.  | 
                                        
| 
                                                 6 
                                                     | 
                                            
                                                 Рулото е най-хубаво, когато изстине и стегне добре. Така че, на следващия даже е по-добро.  | 
                                        
            
                    
                            
                                
                                
                                
                                
                                
Kоментар