Печен джолан със зеленчуци

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1кг свински джолан
1 литър бульон
давинов лист, чесън
масло, рапично олио
1 глава лук
1 морков
1 тиквичка
2 червени чушки
200г гъби кладница
2-3 картофа
сол, черен пипер
магданоз

Хранителна информация

2440 ккал
Калории
225,6 г
Белтъчини
100,7 г
Въглехидрати
125 г
Мазнини
22 г
Фибри

Пълният списък с хранителните стойности на продуктите можете да пресметнете на nutrition-calculator.info/bg

Печен джолан със зеленчуци

Печеният свински джолан е едно традиционно българско ядене, което може да се приготви по безброй начини. Тук ви предлагаме класическа рецепта на бавен огън и много зеленчуци. Да ви е сладко.

Съставки

Как да приготвим

1

Запържете джолана в намазанен тиган до златисто от всички страни. Добавете малко нарязан чесън за повече аромат.

2

Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете дълбок съд и прехвърлете джолана в него. Долейте с около литър бульон(или да покриете месото) и добавете още малко чесън и няколко листа дафинов лист. Печете във фурната за около 3 часа.

3

Нарежете зеленчуците. В дълбок тиган сложете малко олио и започнете да ги запържвате. Вместо обикновеното олио, ние използвахме рапично. Първо добавете лука, морковите и пипера. След това картофите, гъбите и тиквичката. Пържете около 10-на минути и после добавате малко сол и черен пипер.

4

Извадете джолана от фурната и с помоща на две вилици го обезкостете. Би трябвало това да стане много лесно. В чиста тава изсипете месото, прибавете към него запържените зеленчуци и добавете бульона, като преди това го прецедите.

5

Завийте с фолио и печете още 25 минути. Накрая махнете фолиото и оставете във фурната за още 5 минути за да придобие хубав загар.

6

Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.

Още традиционни Български рецепти

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече