Съставки
-
1кг свински джолан
-
1 литър бульон
-
давинов лист, чесън
-
масло, рапично олио
-
1 глава лук
-
1 морков
-
1 тиквичка
-
2 червени чушки
-
200г гъби кладница
-
2-3 картофа
-
сол, черен пипер
-
магданоз
Как да приготвим
1
|
|
2
|
Загрейте фурната на 180 градуса. Вземете дълбок съд и прехвърлете джолана в него. Долейте с около литър бульон(или да покриете месото) и добавете още малко чесън и няколко листа дафинов лист. Печете във фурната за около 3 часа. |
3
|
Нарежете зеленчуците. В дълбок тиган сложете малко олио и започнете да ги запържвате. Вместо обикновеното олио, ние използвахме рапично. Първо добавете лука, морковите и пипера. След това картофите, гъбите и тиквичката. Пържете около 10-на минути и после добавате малко сол и черен пипер. |
4
|
|
5
|
Завийте с фолио и печете още 25 минути. Накрая махнете фолиото и оставете във фурната за още 5 минути за да придобие хубав загар. |
6
|
Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте. |
Kоментар