Лазаня Болонезе

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

6 броя големи кори за лазаня
600 мл. сос Болонезе
400 г. кайма смес
2 глави лук
5-6 скилидки чесън
150 г. моцарела
3 яйца
200 мл. прясно мляко
мещерка
сол, черен пипер
200 гр. пармезан за поръсване
олио за пържене

Алергени

Яйца
Прясно мляко

Лазаня Болонезе

Класическа рецепта за Лазаня Болонезе.

Съставки

Как да приготвим

1

В дълбока тенджера сварете корите за лазаня, според инструкциите на опаковката. 

2

В дълбок тиган загрейте олиото. Нарежете лука и чесъна на ситно и запържете, докато омекнат. Добавете и каймата. Продължете да пържите още 5-6 минути. Изсипете соса Болонезе, намалете котлона и оставете да къкри още 8-10 минути. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.

3

Пригответе тавичка с размери, подобни на корите лазаня. Залейте дъното на тавичката със соса Болонезе. Отгоре наредете корите.

4

Нарежете на тънки лентички моцарелата и я подредете върху корите. После пак сложете кори.

5

Отгоре изсипете обилно количество от соса Болонезе.

6

Разбийте добре яйцата с прясното мляко и залейте върху соса. Поръсете с настъргания пармезан.

7

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато пармезанът се запече, за около 20 минути.

Други рецепти за лазаня

Други рецепти от Италианската кухня

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече