Традиционни шведски бисквити с черен шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

200 мл. брашно, безглутеново на Semper, или друг вид
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
75 г. кокосово масло, разтопено (оригиналната рецепта е с безлактозно масло)
80 г. кокосова захар (оригиналната рецепта е с кристална захар)
3 с.л. какао на прах
1 ч.л. ванилов екстракт
3 с.л. сироп от захарно цвекло (оригиналната рецепта е с автентичен шведски сироп за печене Ljus sirap)
3 блокчета от черен шоколад без захар, нарязани на малки парчета

Алергени

Шоколад

Традиционни шведски бисквити с черен шоколад

Основни неща
Вид кухня

Това са може би едни от най-вкусните бисквити, които съм опитвала напоследък. Вдъхнових се за тази рецепта, от бисквити, който опитах в Швеция. Те са безглутенови и без лактоза. Традиционно се приготвят със шоколад или кардамон и специален шведки сироп за печене. За съжаление, няма еквивалентен заместител на този сироп, затова аз реших за използвам сироп от захарно цвекло, който има наситен, карамелен вкус. Бисквитите са с изразен вкус на шоколад, дъвчаща текстура и силно запомнящ се вкус и аромат.

Няма човек в Швеция, който да не закусва с чаша горещо кафе и традиционните канелени кифлички, мъфини, кроасани или бисквити. Това за тях е нещо повече от почивка за кафе, а време за наслада, социализация и общуване с приятели и роднини. Това се е превърнало в ритуал, във възможност да се отпуснат и да споделят храната си със своите близки. 

Затова, направете си тези шведски бисквити, вземете си кафе, споделете ги със семейството и приятелите, и направете своята Fika.  

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава, покрита с хартия за печене.

2

В купа смесете брашното, содата и солта и разбъркайте.

3

В друга купа смесете кокосовото масло, кокосовата захар, какаото, ваниловия екстракт и сиропа от захарно цвекло. Прибавете сухите съставки и разбъркайте, докато се поемат добре и се получи твърдо тесто. Накрая добавете и начупения шоколад. 

4

С ръце оформете бисквитите. Аз получих 6 големи бисквити, но може да ги направите в по-малки размери. Не притискайте отгоре бисквитите.

5

Печете 10-12 минути. Извадете от фурната и оставете да изстинат напълно. На следващия ден даже са още по-вкусни. 

Още рецепти с безглутеново брашно

Рецепти с черен шоколад

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече