Пудинг със сладки картофи

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 голям сладък картоф (около 450 г.), обелен и нарязан на кубчета
220 г. масло, меко на стайна температура
220 г. кристална захар
220 г. кафява захар
4 яйца
225 г. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. бахар
1 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. канела
1 щипка сол
180 мл. мляко

Алергени

Масло
Яйца
Брашно
Прясно мляко

Пудинг със сладки картофи

Основни неща

В Луизиана наричат сладките картофи yams. Често ги приготвят с масло и кафява захар. Така се подчертава техния страхотен вкус. Този пудинг със сладки картофи е изключително характерен за кухнята в Ню Орлеанс.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте в тенджера вода и сложете сладкия картоф да се вари за 20 минути, докато омекне. След това отцедете водата и оставете капака на тенджерата отворен, за да се изпари влагата от картофа.

2

Загрейте фурната на 190 градуса и леко намажете с масло дъното и стените на форма за печене.

3

Разбийте с миксер маслото, докато стане леко и пухкаво. Добавете двата вида захар и продължете да разбивате. 

4

Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате докато всяко се поеме от сместа.

5

Пресейте половината от сухите съставки и добавете към сместа. Разбийте добре.

6

Добавете половината мляко и отново повторете процедурата със сухите съставки и млякото. При всяко добавяне на съставки, разбивайте добре.

7

Намачкайте сладките картофи на пюре и ги добавете към сместа.

8

Печете 50 минути или докато повърхността на пудинга е твърда при допир.

9

Оставете да изстине леко преди да сервирате.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече