Сьомга с масло от аншоа и каперси

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

600 гр. филе от сьомга
30-40 гр. масло
4 филета от аншоа
4 скилидки чесън
10-15 броя каперси
сол
черен пипер

Алергени

Риба

Сьомгата е най-богатата на Омега 3 мастни киселини храна, източник е на витамин А и Д, витамини от група В, селен, цинк, фосфор, калций и желязо. В същото време е и нискокалорична. Затова включвайте редовно в менюто си тази полезна риба.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 200 градуса.

2

В хаванче намачкайте чесъна с маслото, филетата от аншоа, малко сол и черен пипер. 

3

<span>В тавичка поставете половината от полученото масло и с</span>ложете във фурната, за да се разтопи маслото. 

4

Поръсете със сол и черен пипер филетата сьомга. Наредете ги в тавичката и отгоре размажете останалото масло. Върнете във фурната и печете около 10 минути.

5

След това поръсете и с каперсите и запечете за още 5 минути.

Други наши рецепти със сьомга

Рецепти с аншоа