Спагети с нахут и тиквички

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 г. спагети, сварени al dente
1-2 с.л. зехтин
2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
4 скилидки чесън, пресовани
2 стръка прясна мащерка
1 тиквичка, настръгна на ренде или нарязана на кубчета
400 г. сварен нахут, отцеден (1 буркан или 1 консерва)
690 г. пасирани домати Пасата (1 бутилка)
босилек
морска сол 
смлян черен пипер
пармезан, прясно настърган или веган алтернатива

Алергени

Спагети
Домати
Пармезан

Вкъщи спагетите са едно от любимите ястия на децата. Винаги щом разберат, че ще ядем спагети са много доволни. В тези спагети с нахут и тиквички, децата въобще не усетиха тиквичката, която беше настъргана, а нахутът беше изяден напълно.

Нахутът съдържа много минерали и фибри, благоприятства храносмилателната фукнция, намалява лошия холестерол, играе важна роля за здравите ни кости и подобрява съня. 

Това ястие е чудесен избор за забързаните вечери и приятна изненада за децата.

 

Как да приготвим

1

Сварете спагетите в леко подсолена вода, докато станат <span class="ingredient-name"><a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Al_dente">al dente</a></span>, т.е варете ги 2 минути по-малко от указаното на опаковката време. 

2

През това време запържете в зехтина зеления лук и чесъна за няколко минути. После добавете тиквичката, мащерката и нахута. (Аз настъргвам тиквичката, защото така децата, дори не разбират, че я има.)

3

Накрая сложете и доматите и оставете на тих огън за 5-10 минути. Овкусете със сол, черен пипер и босилек.

4

Щом пастата е сварена, я добавете към доматите и оставете да поеме ароматите за 1-2 минути.

5

Сервирайте спагетите топли, поръсени обилно с пармезан и няколко капки зехтин отгоре.