Рьощи от тиквички със зелени подправки (без брашно)

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

2 тиквички, големи, настъргани на ренде
2 скилидки чесън, пресовани
3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 връзка пресен магданоз, нарязан на ситно
1 връзка пресен копър, нарязан на ситно
2-3 стръка прясна мента, нарязана на ситно
2 яйца
100 г. бадеми, смляни на ситно в блендер
120 г. овче/козе сирене или веган сирене
морска сол
прясно смлян черен пипер

Алергени

Яйца
Бадеми
Сирене

Тиквичките са ми любими. Те просто стават за всичко - за салата, супа, сурови спагети, печени, сготвени, за изкусителни десерти. Много е лесно да се готви с тях, защото щом им се добави аромат на свежи зелени подправки, те изпъкват и се превръщат в истинско кулинарно удоволствие. 

Затова реших да направя нещо като кюфтета, но не съвсем. Замених обикновеното брашно в сместа със смлени бадеми, добавих много зелени подправки и ги изпекох във фурната. 

Рьощите от тиквички привлякоха вниманието и на децата, защото от далеч приличат на бисквити. 

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе голяма тава, покрита с хартия за печене.

2

Настържете тиквичката на ренде и изцедете сока й през марля. Ако използвате био тиквички, ги настържете с кората, ако не, задължително ги обелете.

3

Прехвърлете изстисканите тиквички в голяма купа и добавете чесъна и зелените подправки - лука, магданоза, копъра и ментата. 

4

Прибавете яйцата, смлените бадеми и сиренето. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. 

5

Загребете от сместа с лъжица и с две ръце оформете рьощите, като изстискате отново излишната течност. Подредете рьощите върху хартията за печене. Аз получих 12 броя.

6

Печете във фурната, докато стегнат и добият приятен загар, около 25-30 минути.

7

Сервирайте с още пресни подправки и млечен или ядков чеснов сос.

Още рецепти с тиквички