Как да приготвим
|
1
|
|
|
2
|
Намалете силата на котлона и продължете да бъркате, за да не загори и да не се получат бучки в полентата. Оставете да къкри около 4-5 минути. Изключете котлона, покрийте с капак и оставете да се задуши за 10 минути. (Ако полентата е изстинала много преди сервирането и се е сгъстила доста, долейте още малко зеленчуков бульон, загрейте за кратко и разбъркайте). |
|
3
|
Докато полентата се задушава, направете гъбения сос. В тиган задушете лука с кокосовото масло за 1-2 минути. Добавете гъбите и чесъна и сотирайте за още 5 минути. |
|
4
|
Прибавете соевия сос, червения пипер, пекориното и овесената сметана. Подправете с морска сол и черен пипер. Оставете да къкри още 10 минути. |
|
5
|
Сервирайте полентата в чиния. Върху нея полейте с гъбения сос. Поръсете с накъсан магданоз и още малко пекорино. Консумирайте веднага. |