Как да приготвим
| 1 | |
| 2 | В тиган сотирайте с малко вода лука и чушката. Щом омекнат добавете чесъна, гъбите и артишока. Сложете подправките и разбъркайте добре, за да пуснат ароматите си. Прибавете доматения сос и граха и отново разбъркайте. | 
| 3 | Загрейте фурната на 180 градуса и пригответе тава. Сложете на дъното изплакнатия кафяв ориз. Отгоре сложете водата с шафрана. Добавете и зеленчуците с доматения сос. Подправете с морска сол и черен пипер. Напръскайте ориза със зехтин. Разбъркайте добре всичко. Залейте тавичката с пречистена вода, така че да се покрие целия ориз. | 
| 4 | Покрийте тавата с хартия за печене и сложете във фурната. Печете около 40 минути, докато оризът се сготви. | 
| 5 | Сервирайте паеята топла с пресен магданоз, зелен лук и прясно изстискан лимонов сок. |