Нудъли със зеленчуци

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

За нудълите:
220 г. безглутенови нудъли (от кафяв ориз и просо)
1 морков, нарязан на жулиени
1 червена чушка, нарязана на жулиени
250 г. гъби печурки, разрязани на половинки или чевъртинки
1 малка глава броколи, накъсана на розички
3 стръка пресен зелен лук, нарязан на ситно
За соса:
1 см. корен джинджифил, настърган на ренде
3 скилидки чесън, пресовани
1 с.л. сусамово олио (по желание)
4 с.л. кокосови аминокиселини или сос тамари
1/2 червена люта чушка, нарязана на ситно (по желание)

Много обичам азиатския полъх в ястията. Те са винаги богати на зеленчуци, чесън и джинджифил. Една омайна и сгряваща за мен комбинация. Тези нудъли със зеленчуци се приготвят много бързо. Могат да се използват всякакви зеленчуци от хладилника - моркови, зеле, лук, броколи, чушки, гъби, зеленолистни. Каквото имате и каквото обичате. Аз приготвям нудълите в безглутенов вариант, като много харесвам тези от кафяв ориз и просо. 

Как да приготвим

1

Пригответе соса за нудълите като смесите всички съставки в бурканче и разклатите добре.

2

Сварете нудълите съгласно инструкциите на опаковката. Прецедете и оставете настрана.

3

Загрейте тиган и сложете бялата част на лука и останалите зеленчуци. Сотирайте за няколко минути, като добавяте по малко вода. Гответе, докато зеленчуците омекнат леко, за около 5-10 минути. Не ги гответе твърде дълго, добре е да останат леко хрупкави.

4

Смесете нудълите със зеленчуците и залейте със соса. Разбъркайте добре.

5

Сервирайте с поръсени отгоре зелените пера на лука.