Макарони със сирена, бекон и панчета

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 г макарони
200 г сирене Чедър
100 г сирене Гран Лео
100 г панчета
отделете 2,3 резенчета панчета за украса
100 г бекон
500 мл прясно мляко
1 с.л. брашно, сол, черен пипер
магданоз

Алергени

Прясно мляко

"Макарони" звучи тривиално, обаче са вкусни и универсални. Обичаме да ги приготвяме за закуска или вечеря, сладки или солени. Най-хубавото на това ястие е, че е лесно, бързо и много ароматно.

Как да приготвим

1

Сварете макароните в подсолена вода с малко сол. Изплакнете със студена вода и оставете настрани.

2

Загрейте фурната на 200 градуса.

3

Загрейте прясното мляко, но преди да е кипнало, го дръпнете от котлона и добавете брашното. Разбъркайте добре.

4

Добавете настърганите сирена и продължете да бъркате докато се разтопят.

5

Изсипете сместа при макароните, прибавете бекона и панчетата, и разбъркайте.

6

Прехвърлете всичко в тавичка. Най-отгоре подредете няколко ивички от панчетата.

7

Печете около 25 минути.

8

Поръсете с малко нарязан магданоз и сервирайте топло.