Картофи с ориз и рибен сос

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 г. картофи, обелени и нарязани на шайби
300 г. ориз
2 домата, нарязани на шайби
2 тиквички, нарязани на шайби
2 глави лук, нарязани на шайби
2 с.л. рибен сос
листа пресен босилек
зехтин
морска сол
прясно смлян черен пипер
прясно настъргано пекорино

Алергени

Рибен сос
Пекорино

Това ястие го взаимствах от италианската кухня и по-точно региона Пулия. Там го приготвят с миди и е страшно вкусно. Но вкъщи мидите ги ям само аз, затова реших да пресъздам тeхния умами вкус с рибен сос. Картофи с ориз и рибен сос е семпло ястие, но много вкусно. Остава също толкова приятно за хапване и студено на следващия ден. 

Как да приготвим

1

Пригответе дълбок съд за печене във фурната. Най-добре глинен съд. Загрейте фурната на 180 градуса. 

2

Наредете зеленчуците като започнете с лука, после тиквичките, картофите и доматите. Изсипете част от ориза. Продължете да подреждате отново зеленчуци и добавете останалия ориз. Завършете с домати. Овкусете, полейте със зехтин и листа пресен босилек. 

3

Сложете рибния сос в съда и<span> </span>налейте вода, докато всичко се покрие. Настържете пекорино отгоре.

4

Печете 45-50 минути.

Още наши рецепти с картофи

Рецепти с ориз