Картофи с гъби кладница на фурна

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

5 картофа, почистени, обелени и нарязани на шайби
250 г. гъби кладница, нарязани на парчета
30 г. масло
2 скилидки чесън, нарязани
1 ч.л. провансалска подправка
2 ч.ч. зеленчуков бульон
3/4 ч.ч. козе прясно мляко
50 г. кози кашкавал за поръсване

Алергени

Масло
Кашкавал
Прясно мляко

Картофи с гъби кладница на фурна е едно от любимите ми бързи и вкусни ястия за ежедневието. Като изключим гъбите, всичко друго обикновено имам вкъщи, така че подготовката е минимална. Вкъщи всички обичаме гъби, дори и децата. Ако нямате кладница, може да пробвате с пачи крак, шийтаке или печурки.  

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса.

2

В тиган загрейте маслото. Прибавете гъбите и чесъна и сотирайте за 5 минути. Отделете настрана. 

3

В малка касерола сложете на дъното малко масло или кокосово масло. Наредете шайбите картофи на един ред. Сложете отгоре от гъбите. После отново картофи и така редувайте. Поръсете с провансалската подправка.

4

Накрая залейте всичко със зеленчуковия бульон и козето мляко, така че всичко да е покрито с течност.

5

Печете във фурната около 20 минути.

6

Добавете настръган кози кашкавал отгоре и върнете обратно във фурната. При нужда добавете още козе мляко. Печете още 10-15 минути, докато се получи златист загар.

Други наши рецепти с гъби