Глазирана сьомга

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 гр. филе от сьомга
3 с.л. балсамов оцет
3 ч.л. горчица
3 ч.л. мед
сол, черен пипер
зехтин

Алергени

Мед

Всички знаем за безспорните качества на сьомгата, като здравословен, много вкусен и ниско калоричен продукт. Насладете се на този лек и приятно сладък вкус с нашето предложение за глазирана сьомга.

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса.

2

Разрежете на по-малки парчета филето от сьомга. Подправете със сол и черен пипер всяко от тях.

3

В купичка смесете балсамовия оцет, горчицата и меда. Залейте със сместа филетата.

4

Покрийте дъното на тавичка с хартия за печене. Намазнете с малко зехтин хартията за печене. Отгоре подредете филетата от сьомга и поставете във фурната за около 15 минути.

Още рецепти със сьомга

Други рецепти с мед