Как да приготвим
|
1
|
<span>Загрейте фурната на 180 градуса.</span> |
|
2
|
В тиган, без мазнина, запържете бекона, докато придобие загар и пусне аромата си. Махнете от тигана и оставете настрани. |
|
3
|
В същия тиган добавете маслото и брюкселското зеле. След 2-3 минути сложете и чесъна. Брюкселското зеле трябва да омекне леко и добие лек загар от двете страни. |
|
4
|
Прибавете сиренето бри и заквасената сметана. Подправете с морска сол и черен пипер. Оставете на котлона още 2-3 минути. Прибавете и настърганото пекорино и забъркайте добре. |
|
5
|
Изсипете всичко в касерола и печете във фурната 20-25 минути. |
|
6
|
Сервирайте топло с още настъргано пекорино отгоре. |