Чай за лечение на щитовидната жлеза

Пиенето на чай е чудесен начин да си доставим малко спокойствие към забързаното ни ежедневие. Този лечебен чай ще направи толкова много за вашия дух, колкото и за щитовидната ви жлеза и останалата част от тялото ви. Докато пиете чая, отделете малко време, за да спрете и да успокоите сърцето и ума си. Какво чудо е, че такива лечебни храни са ни достъпни тук, на Земята!
Лечебните свойства на съставките на чая!
Мащерка : Невероятно антивирусно средство, което е неразделна част от лечението на всяко заболяване на щитовидната жлеза. Хранителните му съединения проникват в щитовидната жлеза, убивайки Епщайн-Бар там и позволявайки на щитовидната жлеза да си възвърне контрола, като същевременно тази ценна храна намалява вирусното натоварване в цялото тяло, помагайки за облекчаване на множество симптоми.
Копър : Семената от резене (копър) съдържат съединение, подобно на аспирин, с успокояващо действие, което действа като противовъзпалително средство при възпалена щитовидна жлеза вследствие на вируса на Епщайн-Бар. Това успокояване на щитовидната жлеза спомага за подобряване на производството на хормони.
Маточина : Тази приятна и мека на вкус билка е мощен инструмент срещу вируса на Епщайн-Бар и неговия кофактор стрептокок. Съдържащите се в нея алкалоиди и други ключови фитохимикали убиват и отблъскват вирусни и бактериални клетки в щитовидната жлеза, черния дроб и далака, като същевременно помагат за укрепване на лимфоцитите, така че имунната система да може ефективно да се бори с вируса. Макар да е изключително ефективна при първите симптоми на Епщайн-Бар в монофазата на вируса, маточината ще ви даде силна подкрепа, независимо от стадия на Епщайн-Бар, и е чудесна за подтискане на растежа на възлите.
Суров мед : Най-доброто гориво за възстановяване е това, което подхранва и съживява щитовидната жлеза. Глюкозата и другите хранителни вещества в суровия мед на практика се насочват към щитовидната жлеза, за да я захранват. Медицинската наука все още не е в течение на симбиотичната връзка между меда и щитовидната жлеза. Освен това медът е и антивирусно средство, което помага в борбата с вируса на Епщайн-Бар, благодарение на съдържанието си на цинк.
Чай за лечение на щитовидната жлеза
Съставки:
2 чаши вода
1 ч.л. прясна мащерка*
1 ч.л. семена от копър
1 ч.л. маточина**
2 ч.л. суров мед
Как да приготвите:
В малка тенджера кипнете 2 чаши вода. Добавете мащерката, семената от копър и маточината.
Изключете котлона и оставете чая да се запари за 15 минути или повече.
Прецедете чая и го изсипете в чаша. Разбъркайте мед, ако желаете, и се насладете!
*Най-добре е да използвате прясна мащерка, но ако нямате може да се използва и сушена.
**Може да се използва както прясна, така и сушена маточина.
Публикацията е изготвена на базата на съветите и препоръките на Антъни Уилям (Anthony William Medical Medium)
Този блог, неговото съдържание и материали са представени единствено с информационна цел и не са заместител на медицински съвет, диагноза или лечение. Консултирайте се с лицензиран здравен специалист, преди да промените или прекратите лекарства, лечение или грижи, или да започнете каквато и да било диета, упражнения или програма за добавки. Екипът на Кулинарен блог - здравословно в кухнята с Тони не са медицински лица и нямат претенции да предоставят здравни услуги.