Свински стек със сос от манатарки

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

6 броя стека от свинско месо
30 гр. манатарки
50 гр. масло 
3 глави лук шалот
1 ч.ч. червено вино
100 мл. течна сметана за готвене
сол, черен пипер
вода
Основни неща

Съставки

Как да приготвим

1

Накиснете манатарките в малко вода за 30 минути.

2

Загрейте дълбок тиган с малко масло.

3

Овкусете със сол и черен пипер стековете и ги запържете за 2 минути от всяка страна. Извадете от тигана и ги оставете настрана.

4

В тигана сложете нарязания на ивички шалот. Запържете. След това добавете и манатарките. Продължете да пържите още 5 минути. 

5

Залейте с червеното вино и върнете обратно в тигана стековете. Оставете да къкри за 10 минути. 

6

След като виното започне да се изпарява прибавете сметаната. След 2-3 минути свалете от котлона.

7

Консумирайте с печени картофи.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече