Съставки
-
6 броя стека от свинско месо
-
30 гр. манатарки
-
50 гр. масло
-
3 глави лук шалот
-
1 ч.ч. червено вино
-
100 мл. течна сметана за готвене
-
сол, черен пипер
-
вода
Как да приготвим
1
|
Накиснете манатарките в малко вода за 30 минути. |
2
|
Загрейте дълбок тиган с малко масло. |
3
|
Овкусете със сол и черен пипер стековете и ги запържете за 2 минути от всяка страна. Извадете от тигана и ги оставете настрана. |
4
|
В тигана сложете нарязания на ивички шалот. Запържете. След това добавете и манатарките. Продължете да пържите още 5 минути. |
5
|
Залейте с червеното вино и върнете обратно в тигана стековете. Оставете да къкри за 10 минути. |
6
|
След като виното започне да се изпарява прибавете сметаната. След 2-3 минути свалете от котлона. |
7
|
Консумирайте с печени картофи. |
Kоментар