Съставки
-
2 броя пълнозърнести тортили
-
200 гр. пилешко филе от гърди
-
3-4 скилидки чесън
-
150 гр. кисело мляко
-
пушен червен пипер
-
кимион
-
риган
-
сол, черен пипер
-
2 домата
-
1 зелена чушка
-
1 зелена люта чушка
-
1 малка глава червен лук
-
листа зелена салата
-
магданоз или кориандър за поръсване
-
сокът на 1 лайм
Как да приготвим
1
|
Смесете киселото мляко с чесъна. Отделете част от сместа в купа и добавете подправките. В тази смес оваляйте пилешките гърди от всички страни. Останалата част от киселото мляко запазете за гарниране на тортилите. |
2
|
В загрят тиган запечете пилешките филета за 5 минути от всяка страна. |
3
|
В купичка смесете нарязаните на ситно домати със зелената чушка, лука, магданоза и сока от лайм. Ако обичате вкуса на кориандъра, го използвайте вместо магданоз. |
4
|
Затоплете тортилите на загрят тиган за около 1 минута от всяка страна. Отгоре сложете лист зелена салата и пилешките филета. Прибавете доматената салца, нарязаната на колелца люта чушка и чесновото кисело мляко. Поръсете с още магданоз. |
Kоментар