Съставки
-
3 домата, нарязани на парчета
-
1 авокадо, добре узряло
-
1 голяма глава червен лук, нарязан на полумесеци
-
2 моркова, нарязани на ивици
-
40 г. пресен спанак
-
100 г. сварен нахут
-
водорасли дулсе, за поръсване
-
сокът на 1 лимон
-
За печените сладки картофи:
-
3 големи сладки картофа, нарязани на кубчета
-
морска сол, черен пипер
-
1 ч.л. каджунска подправка
-
1/2 ч.л. чесън на прах
-
1 с.л. кокосово масло
-
За гъбите:
-
300 г. микс от диви гъби, нарязани на парчета
-
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
морска сол, черен пипер
-
1 ч.л. мащерка
-
1/2 ч.л. риган
Как да приготвим
1
|
Обелете и нарежете на малки кубчета картофите. Залейте ги със съвсем малко разтопено кокосово масло и овкусете с морска сол, черен пипер, чесън на прах и каджунска подправка. Ако нямате каджунска, използвайте друга любима подправка - розмарин, мащерка, риган, салвия. Разбъркайте добре, така че подправките да се разнесат навсякъде и поставете в тавичка, с хартия за печене. Печете около 20 минути на 180 градауса, или докато сладките картофи омекнат. |
2
|
През това време сотирайте гъбите в сух тиган с нарязания чесън. Подправете със сол, черен пипер, мащерка и риган. Разбърквайте периодично, за да не загорят. |
3
|
В купа подредете останалите съставки: сварения нахут, спанака, авокадото, доматите, морковите, червения лук. Добавете от печените сладки картофи и сотираните гъби. |
4
|
Отгоре поръсете с водорасли дулсе и прясно изцеден лимонов сок. |
Kоментар