Двуцветна лазаня

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

15 кори за лазаня
400 г кайма
250 г гъби печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 мл доматен сос
125 г крема сирене
200 г заквасена сметана
60 мл прясно мляко
300 гр кашкавал
босилек
2 с. л. рапично олио
сол на вкус, черен пипер

Алергени

Прясно мляко
Заквасена сметана

Двуцветна лазаня

Класическа рецепта за лазяня на фурна. Двуцветна? Просто използвахме два вида сос. Да ви е сладко.

Съставки

Как да приготвим

1

Можете предваритено да сварите корите за лазанята или да ги изполвате сурови. Това зависи от вида кори, които сте взели. Варенето е по-трудоемко, но пък после те стават по-меки и по-сочни. Ако изберете този вариант, варете ги в леко подсолена вода за около 5 минути. Слагайте ги една по една, за да не залепнат.

2

Запържете лука, чесъна и каймата. Добавете гъбите и задушете под къпак за около 10 мин.

3

Добавете доматения сос и босилека. Овкусете и оставете да къкри още 5 минути.

4

В оделна купа, намачкайте с вилица крема сиренето, добавете заквасената сметана и прясното мляко, и разбъркайте добре.

5

Изсипете 1/3 от доматения сос в тавата. Отгоре подредете 5 кори лазаня. После добавете втората част от соса, отново 5 кори и накрая последната част сос, и отново 5 кори.

6

Изсипете млечния сос и гарнирайте с настъргания кашкавал.

7

Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Други рецепти за лазаня

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече