Домашен хляб

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

400 г. брашно тип 500 ( и брашно за месенето)
100 г. пълнозърнесто брашно
щипка сол
5 г. суха мая
200 г. топла вода
1 с.л. зехтин

Алергени

Брашно

Хранителна информация

1807 ккал
Калории
61 г
Белтъчини
363 г
Въглехидрати
11 г
Мазнини
21 г
Фибри
1,6 г
Захари

Пълният списък с хранителните стойности на продуктите можете да пресметнете на nutrition-calculator.info/bg

Домашен хляб

Основни неща

Най-хубаво е когато сам си направиш хляб. Много по-вкусен и сладък е от тези, които могат да се намерят по хранителните вериги, а и няма по-хубаво от това, вкъщи да се носи аромат на прясно изпечен домашен хляб.

Съставки

Как да приготвим

1

Смесете двата вида брашно, добавете щипка сол и сухата мая. 

2

Изсипете брашното на плот за месене и оформете кладенче по средата. В него сложете водата и зехтина. Започнете с кръгови движения да оформяте тестото като постепенно добавяте от брашното. Месете до получаване на меко и еластично тесто.

3

Намазнете с малко зехтин купа и сложете в нея тестото да втаса. Покрийте тестото със стреч фолио или кухненска кърпа и го сложете на топло място, докато увеличи обема си двойно. 

4

Загрейте фурната на 220 градуса.

5

Размесете леко тестото и оформете във формата на хлебче. Поръсете тава с брашно и поставете отгоре тестото. 

6

Напълнете тава с вода и я сложете на дъното на фурната, за да образува пара по време на печенето. 

7

Печете около 35-40 минути до златистокафяво. 

8

Оставете да се охлади добре преди да го разрежете.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече