Меден патладжан

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 голям патладжан
1 голям розов домат
100 гр. сирене
1 ч.л. мед
1 ч.л. горчица
сол, черен пипер
зехтин

Алергени

Мед

Хранителна информация

450 ккал
Калории
18,6 г
Белтъчини
33 г
Въглехидрати
29,4 г
Мазнини

Пълният списък с хранителните стойности на продуктите можете да пресметнете на nutrition-calculator.info/bg

Меден патладжан

Основни неща

Решихме да си сготвим патладжан. В първия момент си представихме как ще приготвим топла и вкусна яхния.

Но пък сега е лято и ни се приска нещо по - свежо.

Представяме ви малко по-различна рецепта за салата с печен патладжан, но със също толкова богат вкус и аромат.

Съставки

Как да приготвим

1

Измийте и нарежете патладжана на шайби. Посолете и оставете за няколко минути, за да се отдели горчивината му. 

2

Загрейте фурната на 200 градуса.

3

Подредете патладжана в тавичка. Поръсете с черен пипер и зехтин и печете до готовност или около 20 минути.

4

Нарежете домата също на шайби. В плитка чиния подредете салатата, като редувате патладжан с домат.

5

Отгоре поръсете с натрошено сирене. 

6

Смесете в купичка меда с горчицата и разбъркайте. Със соса гарнирайте салатата.

Други наши рецепти с мед

Още рецепти с патладжан

Всички коментари

Среден рейтинг
(5)
Общо коментари: 1
Светлин
Чудесна рецепта!

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече