Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

500 гр. свинско месо от бут
200 гр. сурова наденица
3-4 скилидки чесън
2 моркова 
3-4 стръка праз
250 гр. гъби печурки
1 консерва домати
200 мл. червено вино
зеленчуков бульон
сол, черен пипер
червен пипер
мащерка
олио за пържене

Гювече с месо и зеленчуци

  • 3 ч.
  • 4
  • Обикновена

Съставки

Как да приготвим

1

Нарежете месото на кубчета и го оваляйте в сол, черен пипер и червен пипер. Запържете го в дълбока тенджера със загрято предварително олио.

2

Добавете нарязаната наденица и чесъна и пържете докато месата променят цвета си.

3

Изсипете всичко, заедно с мазнината, в голям глинен съд или разпределете в гювечета. 

4

Отгоре сложете зеленчуците, нарязани на едро - морковите, праза, гъбите и доматите. 

5

Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и мащерка. 

6

Залейте с виното и зеленчуковия бульон, докато се покрие всичко.

7

Захлупете и печете около 2 часа на 180 градуса. Свалете капака и запечете за още 20 минути.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече