Съставки
-
2 големи глави червено цвекло
-
4 скилидки чесън, нарязани на колелца
-
4 клончета прясна мащерка
-
2 дафинови листа
-
морска сол
-
смлян черен пипер
-
2 с.л. зехтин
-
100 мл. балсамов оцет
-
вода
Как да приготвим
1
|
Почистете и измийте добре цвеклото. Сложете го в подсолена вода и го варете на тих огън, докато омекне, около 35-40 минути. Оставете да изстине напълно. Щом изстине, го обелете и нарежете на колелца. |
2
|
Аз използвах 2 буркана от по 530 г. вместимост, т.е по едно цвекло в буркан. Подредете цвеклото в буркана и между него сложете скилидки чесън, клончета мащерка, дафинов лист. Поръсете с морска сол и черен пипер. |
3
|
Накрая сложете по 1 с.л. зехтин и 50 мл. балсамов оцет във всеки буркан. Долейте вода, за да се покрие цвеклото. |
4
|
Съхранявайте в хладилник и консумирайте до 10 дена. |
Всички коментари
Kоментар