Съставки
-
8-10 малки краставички, корнишони, нарязани на колелца
-
1 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
-
2 с.л. морска сол, едра
-
200 мл. ябълков оцет
-
90 г. захар от фурми или кокосова захар или мед
-
2 с.л. синапени семена
-
1/4 ч.л. куркума на прах
-
2-3 цвята от цъфнал копър
-
2 люти чушки, нарязана на колелца
Как да приготвим
1
|
Пригответе добре почистен буркан. Поставете го във фурната и включете на 100 градуса. Оставете го да се стерилизира за 20 минути. След това отворете вратичката на фурната и оставете да изстине добре преди да го ползвате. |
2
|
Поставете краставичките, лука и солта в гевгир над купа и затиснете с чиния отгоре. Приберете в хладилника за 1-2 часа, за да се отцедят краставичките. Така ще запазят своята хрупкавост. |
3
|
Сложете в малка тенджерка на котлона оцета, захарта, синапените семена, куркумата, копъра и около 200 мл. вода. Оставете да заври и варете 5 минути. Махнете от котлона и оставете да се охлади. |
4
|
Прехвърлете в буркана краставичките със солта, изстиналата саламура и лютите чушки. Затворете плътно буркана и приберете в хладилника. |
5
|
Още на следващия ден може да се насладите на хрупкавите кисели краставички. |
6
|
Съхранявайте в хладилник до 2 седмици. |
Kоментар