Бързи кисели краставички с копър и куркума

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

8-10 малки краставички, корнишони, нарязани на колелца
1 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
2 с.л. морска сол, едра
200 мл. ябълков оцет
90 г. захар от фурми или кокосова захар или мед
2 с.л. синапени семена
1/4 ч.л. куркума на прах
2-3 цвята от цъфнал копър
2 люти чушки, нарязана на колелца
Основни неща

Кой не обича кисели краставички?!- малки симпатични корнишончета, нарязани на шайби плуват в ароматна смес от копър и синап. Долу горе това представляват, с изключение на невероятния аромат, който се носи от тях и резливия вкус, който имат и който те кара да отхапваш още една, и още една. 

Градината ни изобилства от чисти и свежи малки краставички, които просто толкова непринудено се озоваха в буркана. Копърът и синапените семена придават неповторим завършек, куркумата - неподправен цвят и разбира се малко люта чушка за повече страст. 

Съставки

Как да приготвим

1

Пригответе добре почистен буркан. Поставете го във фурната и включете на 100 градуса. Оставете го да се стерилизира за 20 минути. След това отворете вратичката на фурната и оставете да изстине добре преди да го ползвате. 

2

Поставете краставичките, лука и солта в гевгир над купа и затиснете с чиния отгоре. Приберете в хладилника за 1-2 часа, за да се отцедят краставичките. Така ще запазят своята хрупкавост. 

3

Сложете в малка тенджерка на котлона оцета, захарта, синапените семена, куркумата, копъра и около 200 мл. вода. Оставете да заври и варете 5 минути. Махнете от котлона и оставете да се охлади.

4

Прехвърлете в буркана краставичките със солта, изстиналата саламура и лютите чушки. Затворете плътно буркана и приберете в хладилника. 

5

Още на следващия ден може да се насладите на хрупкавите кисели краставички.

6

Съхранявайте в хладилник до 2 седмици.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Условия за ползване - научете повече