Сочен какаов сладкиш в коледни формички

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
3 с.л. какао на прах
1 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
6 с.л. олио
1 с.л. бял оцет
1 ч.л. ванилов екстракт
1 ч.ч. студена вода
пудра захар за поръсване

Алергени

Брашно

Сочен какаов сладкиш в коледни формички

Основни неща

Лесен и изключително сочен сладкиш. Ние вкъщи с децата го приготвяме в коледни формички за печене и го поръсваме обилно с пудра захар. Хапваме го с ароматен чай или топъл шоколад. Разбира се, няма пречка да го направим всеки ден от годината, стига да ни се хапва нещо сладко.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса.

2

Разбъркайте в голяма купа брашното, захарта, какаото, содата и солта.

3

Направете 3 кладенчета в сухите съставки и сипете олиото, оцета и ваниловия екстракт. Бавно залейте с водата. Разбивайте бавно на ниска скорост, докато се смесят всички съставки. Ще се получи рядко тесто.

4

Изсипете тестото в намаслена тавичка или както ние направихме в силиконови коледни формички за печене. Печете 30 минути или докато извадите суха клечка за зъби от тестото.

5

Оставете да се охлади равномерно и да стегне върху решетка. Когато сладкишът изстине добре, поръсете с пудра захар (иначе захарта ще се разтопи).

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече