Коледен портокалов кейк

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

250 гр. меко масло
230 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
250 гр. захар - 220 гр. в сместа, 30 гр. в портокаловия сироп
4 яйца 
1 с.л. ванилов екстракт
кората на 1 портокал
сокът от 1 портокал
1 шепа стафиди и сушени боровинки
50 мл. ром
сокът на 1 лимон
8 с.л. пудра захар
орнаменти за украса

Коледен портокалов кейк

Основни неща

Винаги ароматът от току-що обелени портокали е напомнял на Коледа, дори и в разгара на лятото. Затова съчетанието в този коледен кейк със свежи портокали е невероятно.

Съставки

Как да приготвим

1

Загрейте фурната на 180 градуса или на 160 с обдухване.

2

Накиснете в ром стафидите и боровинките и оставете настрана.

3

В голяма купа смесете мекото масло със захарта, брашното, бакпулвера, корите от портокал, ваниловия екстракт и яйцата. Разбийте с миксер до получаване на еднородна смес. 

4

В тавичка с размери 20 см. на 30 см. поставете хартия за печене и намазнете с малко масло.

5

В сместа добавете накиснатите сушени плодове, добавете и няколко лъжички от рома и разбъркайте.

6

Изсипете сместа в тавичката и печете до готовност около 25 мин. 

7

Разбъркайте сока на портокала със захарта, докато тя се разтвори.

8

Извадете кейка от фурната и докато е още топъл залейте с портокаловия сироп.

9

За украсата разбийте добре пудрата захар със сокa от лимонa до получаване на айсинг, който се стича лесно и поръсете върху кейка. Декорирайте с фигурки по желание. Нарежете на квадратчета.

10

Оставете да изстине добре и сервирайте.

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече