Безглутенови бисквити с лешници и шоколад

Сподели ни в твоите социални мрежи

Или просто копирай линка по - долу

Съставки

100 г. меко масло, на стайна температура или кокосово масло, средно меко
60 г. кокосова захар
2 ч.л. разтворима напитка от ечемик, ръж и цикория или разтворимо кафе 
100 г. бяло безглутеново брашно
50 г. оризово брашно
100 г. черен шоколад
50 г. сурови лешници, натрошени

Алергени

Масло
Черен шоколад
Лешници
Основни неща

Бисквитите са винаги любими, особено на малките. Просто минаваш и забърсваш една. Не е нужно да режеш, да сервираш, да използваш прибори. Искаше ми се да им придам по-различен аромат и вместо да използвам кафе, сложих разтворима напитка от ръж, ечемик и цикория. Така отпада проблемът с кофеина. Бисквитите имат леко зърнеста структура от оризовото брашно, приятен цвят и аромат от растителната напитка и дъвчаща текстура от шоколада. А лешниците? Те са идеалният партньор на шоколада. Просто си пасват отвсякъде. 

Съставки

Как да приготвим

1

Разбийте с миксер мекото масло и кокосовата захар, докато се получи пухкав крем. Добавете много малко вода към разтворимата напитка или кафето и разбъркайте. Ще се получи гъста паста. Прибавете я към масления крем и отново разбъркайте.

2

Добавете двата вида брашно и разбъркайте със шпатула. Дооформете с ръце тестото, завийте го и го приберете в хладилника за половин час, за да стегне.

3

Пригответе хартия за печене. Поръсете я с малко безглутеново брашно и разточете върху нея тестото. С кръгла формичка отрежете бисквитките. Моите са с диаметър около 4,5 см. Съберете тестото, отново разточете и пак изрежете бисквитки. Аз получих 20 броя.

4

Подредете бисквитите, заедно с хартията за печене, върху тава и отново приберете в хладилник за около 20 минути. 

5

Загрейте фурната на 140 градуса. Печете 20 минути бисквитите.

6

През това време разтопете шоколада на водна баня и оставете настрани леко да изстине, за да стане по-лесен за работа.

7

Извадете тавата от фурната и оставете бисквитите да изстинат добре. Прехвърлете върху решетка.

8

С помощта на лъжица загребете от разтопения шоколад и намажете върху половината бисквита, оберете излишното количество. Поръсете с натрошени лешници и подредете върху хартия за печене.

9

Оставете бисквитите на хладно, докато шоколадът стегне.

Още рецепти за безглутенови бисквити

Още рецепти за безглутенови сладкиши

Kоментар

Текстът е задължителен
Името е задължително
Електронната поща е задължителна
Рейтинг
ReCaptcha е задължително поле!

Използаваме бисквитки за да ви доставим максималко добра фукционалност на нашия сайт. Съгласни ли сте да записваме информация от вашата потребителска сесия? Научете повече